Planet landar i Johannesburg. Vi har 2,5 timmar på oss att ta oss igenom passkontroller och att hämta upp vårt bagage samt kamerautrustningar. Det är flera flighter som landat samtidigt vilket gör kön lång till passkontrollen. Väl igenom kontrollerna hittar vi våra väskor och börjar gå den ganska så långa sträckan mot inrikeshallen. Än så länge vet vi ingenting om livet utanför dessa väggar. Nätt och jämt hinner vi med planet från Johannesburg till Durban. Vi landar på Durbans flygplats och tar oss vidare till Hertz hyrbilskontor där vi hämtar upp bilen. Färden mot Thanda har börjat . . .

Väl på Thanda Safari Park möts vi av ett en härlig gästfrihet.  Vi blir visade till våra "hyddor" vid Thanda Intinibane. Hyddorna är spartanskt inredda men med riktigt gott om utrymme. Efter middagen sätter vi oss ner på uteverandan och lyssnar in Sydafrikas savann och djurliv. Vi befinner oss mitt i parken och hör vilda djur omkring oss. Upplevelsen är total. Klockan fem på morgonen står Safari jeeparna färdiga att ta oss ut på savannen. Jag lastar i min fotoutrustning och sätter mig lite lätt trött men förväntansfull i jeepen. Vi åker ner mot en av vattenhålen. Vi vet att djuren kommer under de tidiga morgontimmarna för att dricka vatten. Vi ställer oss med jeepen på ett sådant sätt att vinden inte röjer vår närvaro. Det vi sedan får vara med om är helt unikt. Vattenhålet är fullt med bufflar och zebror som ska dricka vatten. Zebrorna är väldigt nervösa. Lejonen ligger och lurpassar någonstans i närheten. Allt är helt tyst. Vid varje rörelse som bufflarna gör, reagerar zebrorna starkt, vänder sig om och flyr för sina liv. Att få möjligheten att fånga detta med kamerans hjälp är en total upplevelse av naturens storslagenhet. Zebrorna springer upp och ner tills de upplever att de är tillräckligt trygga för att i lugn och ro kunna dricka vatten. 

 Vi fortsätter vår safari färd och det är här, det sakta går upp för mig vilken otrolig miljö som dessa vilda djur lever i. En blandning av skog, savann och helt öppna landskap. Att få vistas i denna miljö är helt fantastiskt. Giraffen är ett oerhört ståtligt djur och med ett 600 mm fast objektiv får jag in de närbilder jag vill ha. 

 Girafferna reagerar på kamerans klick och så långe jag klickar så står djuren helt stilla. Ett enkelt knep som fungerar nästan alltid. De är så otroligt ståtliga dessa giraffer. De ser både snälla och lite respektingivande ut där de står och blickar ner över oss. Sakt beger vi oss vidare upp över bergen på Thanda. Vi vill få en överblick över området och en känsla över var djuren vandrar. Vår personliga guide hjälper oss att navigera på Thanda vilket hjälper oss mycket. 

Mitt nästa blogg inlägg handlar om mitt möte med elefanterna och hur de mitt på dagen tog ett välförtjänt dopp. Jag kommer att beskriva hur jag tog en av de bästa wildlife bilderna jag någonsin tagit. 

I mars 2018 reser vi ner igen och har fotokurs på plats i Sydafrika. Följ med oss och upplev känslan av att finnas nära "The Big Five". Upplev landskapet i Stellenbosch och ta in den Sydafrikanska kulturen, vinet och maten. Välkommen med på denna fantastiska resa.